Ingrid

Ingrid Rikhof

“Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat iemand langskwam die dat niet wist.”

Ik ben Ingrid Rikhof, sinds een aantal jaren werk ik als psycholoog, systeemtherapeut en relatietherapeut. Daarnaast heb ik verschillende therapeutische opleidingen gedaan zoals EMDR, ACT, Transactionele Analyse en Cognitief gedragstherapie. Het samen zoeken naar de knelpunten om vervolgens te onderzoeken waar de groeimogelijkheden zitten geeft mij veel voldoening in het werk.

Elk mens heeft een prachtige, sterke kant, soms is deze beschadigd, verstopt of nog niet ontdekt. Hoe waardevol is het dat je dit in gezamenlijkheid mag gaan zoeken en versterken.

Doordat ik al een lange tijd en met vele diverse mensen heb gewerkt, heb ik gemerkt dat het erg belangrijk is dat je verder durft te kijken van waar een andere stopt. Ga gezamenlijk zoeken naar o.a.; achtergronden, drijfveren, behoeften, belemmeringen, overtuigingen en wensen.

In mijn loopbaan ben ik met alle soorten van problematiek in aanraking gekomen. Van belang is om samen te zoeken naar de oorzaak om vervolgens richting te geven aan een zo groot mogelijk herstel. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.